Publiek geheim J. Bernlef

ISBN:

Published:

Paperback

304 pages


Description

Publiek geheim  by  J. Bernlef

Publiek geheim by J. Bernlef
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 304 pages | ISBN: | 3.55 Mb

Publiek geheim speelt in een Oost-Europees land, waar na een periode van staatsterreur de dooi is ingetreden. Onder de mensen van de televisie heerst geen zekerheid over de in te nemen houding: hoe ver je kunt gaan weet eigenlijk niemand. Wanneer erMorePubliek geheim speelt in een Oost-Europees land, waar na een periode van staatsterreur de dooi is ingetreden. Onder de mensen van de televisie heerst geen zekerheid over de in te nemen houding: hoe ver je kunt gaan weet eigenlijk niemand.

Wanneer er een film over een beroemde schrijver moet worden gemaakt die in het verleden voor staatsgevaarlijk is doorgegaan, leidt die onzekerheid tot conflicten, vervolgens tot kleur bekennen, en ten slotte tot duidelijkheid.Recensie(s)Na het succes van Hersenschimmen (1984), dat - na talloze publicaties als dichter, proza-schrijver en vertaler - zijn doorbraak betekende bij een groter publiek, won Bernlef met Publiek geheim de eerste AKO-Literatuur Prijs (1987).

Het boek behandelt de vraag naar de integriteit van de kunstenaar, of in de woorden van de schrijver om wie het in dit boek allemaal draait: Waar ben je jezelf ontrouw geworden. Dat is de belangrijkste vraag voor de kunstenaars van dit land. Dit land is een niet met name genoemd Oost-Europees land. Door de maker van culturele televisiefilms, Istvan Bér, wordt een film gemaakt over de beroemde, 86-jarige schrijver Thomas Szass.

Op de vingers gezien door een ambtenaar van het Ministerie van Voorlichting staat Bér voor het dilemma wel of niet mee te doen aan geschiedvervalsing. Intussen vervaardigt zijn assistente uit restmateriaal en met een eigen interview een schaduw-film. Een eerlijker en onthullende film.

Op een boeiende manier behandelt Bernlef deze thematiek. Zowel compositorisch als stilistisch zeker geslaagd. Kleine druk.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Publiek geheim":


fuzze.eu

©2010-2015 | DMCA | Contact us